Μελισσόφυλον, Μέλισσα, Melissa officinalis κοινώς Μελισσόχορτο: Είναι μέλος της οικογένειας φυτών της μέντας. Οι σπόροι του μελισσοβότανου (lemon balm), χρειάζονται φως και τουλάχιστον 20 °C (70 °F...
Η μάσκα που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα μαλακτική και προστατεύει τα χέρια από την ξηρότητα και τα σκασίματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ήπια απολέπιση, χαρίζοντας στο ...
Το τσάι μαϊντανού βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών σας, αυξάνοντας την παραγωγή και τη ροή των ούρων, η οποία μπορεί να «σπρώξει» τις πέτρες από τα νεφρά. Τα νεφρά σας φιλτράρουν συνεχώς το αίμα σας...
Πολλοί ρωτάνε : Μου αρέσει και πίνω ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ αλλά έχω υψηλό σάκχαρο, κάνω κακό; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά κάνει και καλό. Γενικότερα, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπ...
Η λήψη βιταμίνης D σε υψηλότερες δόσεις από τις συνιστώμενες μπορεί προφυλάξει τους ηλικιωμένους, ανεξαρτήτως φύλου, από τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, της συχνότερης αρρυθμίας του καρδιακού ρυθμού ...
Το βοτανικό μας φαρμακείο
Στον πλανήτης μας ο αριθμός των βοτάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην βοτανική ιατρική είναι πολύ μεγάλος.
Μόνο στον δυτικό κόσμο υπολογίζονται πάνω από δύο χιλιάδες.
Π...
Το πολύτιμο δεντρολίβανο, το ελιξήριο της νεότητάς μας, είναι ένα από τα βότανα της αγαπημένης μου ομάδας των πολύτιμων και αμέσου δράσεως βοτάνων.
Οι ιδιότητες και δράσεις του είναι παροιμιώδεις.
Μετ...
Το ραπανάκι είναι ο ταξιδευτής του χρόνου και του τόπου. Θα το συναντήσουμε εκεί στο 2500 π.χ στην Κίνα, θα το βρούμε μεταγενέστερα στην Αίγυπτο και μετά στους αρχαίους Έλληνες και στους Ρωμαίους, σα...
Φυτικές ίνες και ειδικά τα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και καφεΐνη όχι μόνο βελτιώνουν τη συνολική μας υγεία, αλλά και μειώνουν τον κίνδυνο των εμβοών, υποδεικνύει νεότερη ανάλυση, που δημοσιεύθηκε...
Ξεχάστε τις ακριβές κρέμες και τα χημικά προϊόντα! Η φύση μάς έχει χαρίσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό. Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε δύο απλές, α...
Το αβοκάντο έχει γίνει το απόλυτο μωσαμένιο φρούτο της εποχής μας – παντού, από brunch μέχρι smoothies και ακόμα και γλυκά! Αλλά, πραγματικά, αξίζει όλη αυτή η φασαρία ή είναι απλώς το τελευταίο hit τ...
Το χειμώνα, όταν το σώμα μας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και ενίσχυση, τα πράσα αναδεικνύονται ως ένα διατροφικό θησαυρό. Με τη μοναδική τους γεύση και τις πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες, τα πρ...
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πατήσετε το play στο επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, προτιμήστε να πιάσετε ένα βιβλίο από το ράφι της βιβλιοθήκης - για το καλό του μυαλού σας!ΝΙΚΗ ΚΑΡ...
Η κυρία Γεωργία - Χριστίνα Κανελλοπούλου, Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος αναλύει τα συμπτώματα που βιώνουν όσοι πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, καθώς και τους καλύτερους τρόπους αντιμε...
Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που έχει απασχολήσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Από τις παραδοσιακές θεραπείες με παυσίπονα μέχρι τις πιο σύγχρονες και στοχευμένες προσεγγίσεις, σήμερα η έρευνα μα...
Αν ψάχνετε για μια «μαγική λύση» στα προβλήματα που σας δίνουν πονοκέφαλο – μιλάμε για αιμορροΐδες – τότε τα βότανα ίσως είναι το απόλυτο θαύμα της φύσης! Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η παραδοσιακ...
Η περκά στο φούρνο είναι μια δημοφιλής και εύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Είναι πλούσια σε θρεπτικές τιμές και μπορεί να προσαρμοστεί α...
Ο καφές είναι το αγαπημένο ρόφημα σχεδόν όλων των ανθρώπων ανά τον κόσμο και υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που τον συνδέουν με την πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.Τώρα,...
Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίκουρη καθηγήτρια Μ. Παπαγιάννη Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιφέρει αλλαγές στον τρόπο διατροφής με όλο και περισσότερες ανθυγιεινές επιλογές, μείωση της φυσικής δραστηριότητα...
Μελισσόφυλον, Μέλισσα, Melissa officinalis κοινώς Μελισσόχορτο: Είναι μέλος της οικογένειας φυτών της μέντας. Οι σπόροι του μελισσοβότανου (lemon balm), χρειάζονται φως και τουλάχιστον 20 °C (70 °F...
Η μάσκα που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα μαλακτική και προστατεύει τα χέρια από την ξηρότητα και τα σκασίματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ήπια απολέπιση, χαρίζοντας στο ...
Το τσάι μαϊντανού βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών σας, αυξάνοντας την παραγωγή και τη ροή των ούρων, η οποία μπορεί να «σπρώξει» τις πέτρες από τα νεφρά. Τα νεφρά σας φιλτράρουν συνεχώς το αίμα σας...
Πολλοί ρωτάνε : Μου αρέσει και πίνω ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ αλλά έχω υψηλό σάκχαρο, κάνω κακό; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά κάνει και καλό. Γενικότερα, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπ...
Η λήψη βιταμίνης D σε υψηλότερες δόσεις από τις συνιστώμενες μπορεί προφυλάξει τους ηλικιωμένους, ανεξαρτήτως φύλου, από τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, της συχνότερης αρρυθμίας του καρδιακού ρυθμού ...
Το βοτανικό μας φαρμακείο
Στον πλανήτης μας ο αριθμός των βοτάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην βοτανική ιατρική είναι πολύ μεγάλος.
Μόνο στον δυτικό κόσμο υπολογίζονται πάνω από δύο χιλιάδες.
Π...
Το πολύτιμο δεντρολίβανο, το ελιξήριο της νεότητάς μας, είναι ένα από τα βότανα της αγαπημένης μου ομάδας των πολύτιμων και αμέσου δράσεως βοτάνων.
Οι ιδιότητες και δράσεις του είναι παροιμιώδεις.
Μετ...
Το ραπανάκι είναι ο ταξιδευτής του χρόνου και του τόπου. Θα το συναντήσουμε εκεί στο 2500 π.χ στην Κίνα, θα το βρούμε μεταγενέστερα στην Αίγυπτο και μετά στους αρχαίους Έλληνες και στους Ρωμαίους, σα...
Φυτικές ίνες και ειδικά τα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και καφεΐνη όχι μόνο βελτιώνουν τη συνολική μας υγεία, αλλά και μειώνουν τον κίνδυνο των εμβοών, υποδεικνύει νεότερη ανάλυση, που δημοσιεύθηκε...
Ξεχάστε τις ακριβές κρέμες και τα χημικά προϊόντα! Η φύση μάς έχει χαρίσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό. Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε δύο απλές, α...
Το αβοκάντο έχει γίνει το απόλυτο μωσαμένιο φρούτο της εποχής μας – παντού, από brunch μέχρι smoothies και ακόμα και γλυκά! Αλλά, πραγματικά, αξίζει όλη αυτή η φασαρία ή είναι απλώς το τελευταίο hit τ...
Το χειμώνα, όταν το σώμα μας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και ενίσχυση, τα πράσα αναδεικνύονται ως ένα διατροφικό θησαυρό. Με τη μοναδική τους γεύση και τις πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες, τα πρ...
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πατήσετε το play στο επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, προτιμήστε να πιάσετε ένα βιβλίο από το ράφι της βιβλιοθήκης - για το καλό του μυαλού σας!ΝΙΚΗ ΚΑΡ...
Η κυρία Γεωργία - Χριστίνα Κανελλοπούλου, Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος αναλύει τα συμπτώματα που βιώνουν όσοι πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, καθώς και τους καλύτερους τρόπους αντιμε...
Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που έχει απασχολήσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Από τις παραδοσιακές θεραπείες με παυσίπονα μέχρι τις πιο σύγχρονες και στοχευμένες προσεγγίσεις, σήμερα η έρευνα μα...
Αν ψάχνετε για μια «μαγική λύση» στα προβλήματα που σας δίνουν πονοκέφαλο – μιλάμε για αιμορροΐδες – τότε τα βότανα ίσως είναι το απόλυτο θαύμα της φύσης! Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η παραδοσιακ...
Η περκά στο φούρνο είναι μια δημοφιλής και εύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Είναι πλούσια σε θρεπτικές τιμές και μπορεί να προσαρμοστεί α...
Ο καφές είναι το αγαπημένο ρόφημα σχεδόν όλων των ανθρώπων ανά τον κόσμο και υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που τον συνδέουν με την πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.Τώρα,...
Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίκουρη καθηγήτρια Μ. Παπαγιάννη Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιφέρει αλλαγές στον τρόπο διατροφής με όλο και περισσότερες ανθυγιεινές επιλογές, μείωση της φυσικής δραστηριότητα...
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων στην πιο νόστιμη εκδοχή
Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
2 αυγά
Μέλι
Μουστάρδα
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού γαλέτα
1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
Παπαρουνόσπορος
Αλάτι
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Γλυκό Κάρυ
Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα μαρινάρετε στο μέλι και τη μουστάρδα από το βράδυ.
Την επόμενη ημέρα, την ώρα της παρασκευής ετοιμάζετε 3 πιάτα.
Στο πρώτο βάζετε το αλεύρι που το έχετε ανακατέψει με το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το κάρυ, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και στο τρίτο τη βρώμη, τον παπαρουνόσπορο και τη γαλέτα.
Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, τα τινάζετε και μετά τα περνάτε από το αυγό.
Στη συνέχεια τα πανάρετε με τη γαλέτα και τη βρώμη και τα απλώνετε σε ταψάκι.
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
Δημοσίευση σχολίου